18. helmikuuta 2023

Uusi vuosi, uusi hallitus! - Vuoden 2023 hallitus esittäytyy

Dewin uusi hallitus aloitti kautensa melkoisella tulikokeella: sairas Granne-populaatio on aiheuttanut harmaiden hiusten lisäksi melkoisen eläinlääkärirumban ja paljon surua. Granneista voit lukea lisää täältä.

Ensitöikseen pahimmasta kurimuksesta selvittyään hallitus kokoontui päivittämään Dewin linjauksia mm. kissojen hoitoon liittyen. Linjauksia tarkasteltaessa on pidetty mielessä Dewin arvopohjaa hyvin reflektoiva vuoden 2023 teema ”kissa ansaitsee parempaa”.

Uudessa hallituksessa on seitsemän jäsentä, joista kolmelle tämä on ensimmäinen hallituskausi. Kaikilla on hallitustyöskentelyn lisäksi muitakin vastuita Dewissä.

Puheenjohtajamme Marju on monessa liemessä marinoitunut pitkäaikainen Dewi-aktiivi, joka on mukana myös Dewin HR-tiimissä, joka keskittyy Dewin sisäisen hyvän ilmapiirin vaalimiseen. Marju kertoo omin sanoin: ”Haluan olla mukana edistämässä kissan arvoa ja siten olla osa kissakriisin ratkaisua. Tämän kauden tavoitteenani on yhdistyksen sisäinen kehittäminen erityisesti hyvää yhteishenkeä edistäviin ja ylläpitäviin toimintatapoihin liittyen.”

Dewi ry:n vuoden 2023 hallitus, lukuun ottamatta Jonna W:tä yhteiskuvassa, takana vasemmalta oikealla Iitu, Elina ja Sanni, edessä Katri, Linda ja Marju.

Varapuheenjohtajana ja niin kutsuttuna pentupäällikkönä toimii niin ikään pitkään Dewin toiminnassa mukana ollut Elina. Hallitusvastuun ja useamman projektiluontoisen tehtävän lisäksi Elina vastaa pentusijaiskodeista ja tarvittaessa koordinoi orpojen tai sairaiden kissanpentujen pentuhoitorinkiä. Lisäksi Elina toimii myös itse sijaiskotina. Kauden tavoitteekseen Elina nimeää muiden hallituslaisten aktiivisen auttamisen.

Sijaiskotivastaavamme Linda on monella tapaa Dewin toiminnan kivijalka. Linda vastaa mm. kissojen sisäänotosta, sijoittelusta ja siirroista. Linda kertoo: ”Dewin tuoman kokemuksen myötä päätin tehdä alanvaihdon ja opiskelen nyt klinikkaeläinhoitajaksi. Ehkäpä tarkoitukseni Dewissä on levittää kissatietoa sekä yhdistyksen sisällä että ulkopuolella ja hyödyntää klinikkaeläinhoitajan opinnoissa saatuja tietoja myös eläinsuojelutyössä.”

Jonna W. toimii sijaiskotien tukihenkilöiden eli troubleshooterien tiimivastaavana ja on muutenkin Dewissä monessa mukana. Jonna kuvailee itseään: ”Tykkään tehdä erilaisia hommia jotta en kyllästy, joten minut saattaa löytää vähän mistäkin puuhasta mm. askartelen kannatustuotepöytään myytävää. Itse haluan nostaa esiin sitä että kaikki kissat ovat saman arvoisia ja niiden asemaa pitää parantaa.”

Iida-Mari eli Iitu on tuore hallituksen jäsen, mutta ollut Dewin toiminnassa mukana jo muutaman vuoden. Hallituspestin ohella Iitu toimii mm. eläinlääkärikäyntivastaavana. Myös poliittinen vaikuttaminen on lähellä Iitun sydäntä. Iitu kertoo: ”Dewin toiminnassa koen tärkeänä kissan arvostamisen lemmikkinä, ja eläinten hyvän hoidon, jonka eteen Dewi tekee jatkuvaa työtä niin kertomalla asioista kuin näyttämällä esimerkkiä.”

Sanni N. on paitsi uusi hallituksen jäsen, myös troubleshooter ja eläinlääkärikäyntivastaava. Sanni kertoo: ”Dewi on ollut lähellä sydäntä jo vuodesta 2011, jolloin adoptoin Dewiltä ensimmäisen oman kissani Tassun. Kerralla ei voida pelastaa koko maailmaa, mutta kissa kerrallaan voidaan tehdä siitä parempi paikka ja nostaa samalla kissan arvoa meidän yhteiskunnassa.”

Viimeinen jäsen olen minä, Katri M. Toimin Dewissä sijaiskotina, sometiimivastaavana ja nyt myös hallituksen sihteerinä. Sometiimivastaavana tehtäviini kuuluu Dewin sosiaalisen median tilien sisällön tuottamisen koordinointi. Hallituskaudellani pyrin ylläpitämään ja edistämään Dewissä sitä ystävällistä ja avointa ilmapiiriä, joka myös minut veti mukaan itselleni niin merkitykselliseen toimintaan.

- Katri M., sometiimivastaava sekä hallituksen jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti