4. heinäkuuta 2019

"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry, Mira puhelimessa"


Soittaja on toisesta eläinsuojeluyhdistyksestä. Kyselee, onko meillä vapaita paikkoja. Dewi ei ole ensimmäinen esy, jolle hän soittaa enkä ole ensimmäinen, joka toteaa, että kaikki vapaat ja vapautuvat paikat ovat jo luvattu tai menossa omien loukutusten kissoille. Puhumme kissojen surkeasta tilanteesta hetken ja siitä, kuinka leikkaustempauksia pitäisi saada lisää. Mutta kaikki varat ja aika menee populaatiokissojen hoitoon. Siivotaan jälkiä, kun ei ole resursseja vaikuttaa juurisyyhyn.

Pöydällä oleva yhdistyksen antiikin aikainen puhelin tärisee viestin merkiksi.
Kotiehdokas on käynyt tapaamassa kahta kaksikkoa. He ovat toisen parivaljakon osalta päässeet päätökseen, etteivät tarjoa niille kotia, mutta toista he vielä pohtivat. Vastaan viestiin ja toivon, että toinen kaksikko on hurmannut kotiehdokkaan, vaikka toinen kissoista on selkeästi arempi.

Tapaan uuden kotiehdokkaan kerrostalon alaovella.
Viestitän sijaiskodin kanssa, että jäämme uuden kodin kanssa rappuun odottamaan, kunnes hän on saanut kissan kuljetusbokseihin muuttoa varten. Kissa menee sinne koulutuksen ansiosta itsenäisesti, kunhan paikalla ei ole vieraita ihmisiä. Seison mieluumin rapussa kymmenen minuuttia kuin että yritän saada vastahakoista ja pelokasta kissaa boksiin pyyhettä apuna käyttäen. Siinä seisoessani pystyn viestittelemään sijaiskotitiimin kanssa Setä Piisamista ja sen FIV-positiivisuudesta sekä katselemaan kuvia sen hurjassa kunnossa olevista hampaista. Multitaskingiä.

Setä Piisami
"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry, Mira puhelimessa."
Meiltä kissan adoptoinut henkilö soittaa ja kysyy, mihin voisi palauttaa kissan kuljetusboksin. Plärään sijaiskotilistalta läpi häntä lähellä asuvat sijaiskodit ja annan osoitteen, jonne boksin voi käydä pudottamassa. Heti perään laitan viestiä sijaiskodille, ettei ihmettele, jos oven takaa löytyy tässä parin päivän sisällä kuljetusboksi.

Viesti kilahtaa yhdistyksen puhelimeen.
Olen unohtanut laittaa kotiehdokkaalle sijaiskodin osoitteen. Kiroan haperoa päätäni ja lähetän osoitteen, jotta he pääsevät tapaamaan Lauta.

"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry, Mira puhelimessa."
Soittaja on kotiehdokas, joka on käynyt tapaamassa Tetristä muutamaa päivää aiemmin ja haluaa adoptoida kissan. Itse en pääse hoitamaan luovutusta ehdotettuna aikana, mutta toisaalta tiedän myös kuka hallituslaisista todennäköisesti menee mielellään luovuttamaan kollin uuteen kotiin, joten välitän tiedon ja uuden kodin puhelinnumeron hänelle.

Omassa kännykässäni WhatsApp piippaa.
Meiltä adoptoitu kissa on edelleen ripulilla ja nyt kakkanäytteet ovat menossa labraan tutkittavaksi. Olen viime viikolla jo omistajan kanssa vaihtanut viestejä ruokavaliosta, eliminaatiodieetin mahdollisuudesta ja Inupekt Forten käyttöönotosta. Toivomme yhdessä, että kakkanäyte toisi jotain selvyyttä tilanteeseen, koska seuraavaksi pitää alkaa ottaa sitten verikokeita.
          Saman suuntaista vaivaa on myös yhdellä sijaiskotipennulla, joten lupaan kiikuttaa seuraavana päivänä sinne putkilon kakkanäytettä varten ja pahvilaatikon postitusta ajatellen, samalla kuin vien pienen kiipeilypuun ja ruokaa.

"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry, Mira puhelimessa."
Pari päivää sitten adotoitu kissa on peloissaan eikä ole syönyt tai jos ei ole niin vain todella vähän. Muuttostressi saa monet arat kissat syömättömiksi ja vaikka kissan elimistö ei kestä pitkää paastoamista on näiden kissojen kanssa ongelmana aina se, että eläinlääkärireissu stressaa niitä vielä enemmän ja syömisen alkaminen venyy helposti pidempään. Annan neuvoja omistajalle, mitä voisi kokeilla, että kissa alkaisi syödä  ̶  ruokakupin sijoittelu, märkäruuan lämmittäminen ja jos vain mahdollista: ruuan tai Nutriplussan sotkeminen tassuihin.

Sovin ajan, milloin menen selvittämään hamsterinpoikasten sukupuolia.
Yhdistykselle tuli hoitoon hamsterinpoikasia reilu pari viikkoa sitten. Olen tällä hetkellä ainoa yhdistyksen aktiiveista, joka on aiemmin tunnistanut pienten jyrsijöiden sukupuolia.


"Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry, Mira puhelimessa."
Soittaja on kuullut, että loukutamme eräässä pihassa kissoja. Hetkellisesti sekoitan kunnat ja väitän virheellisesti, ettei soita kelloja. Kunnes soittaakin ja tajuan, että puhelimen toisessa päässä puhutaan da Fattoria Vuota -populaation loukutuksesta. Muutama aikuinen ja pentuja. Niille pitäisi saada jostain paikka. Onneksi asia ei ole minun vastuullani, joten välitän kissatetristä pelaavalle sijaiskotivastaavallemme soittajan nimen ja numeron.

Puhelin soi, mutten pysty vastaamaan.
Näen kuitenkin, että erään kissan kotiehdokas soittaa, toivottavasti puhuakseen kissan muutosta.

Jossain välissä olen ehtinyt julkaista yhdistyksen sometileille 5 päivitystä, vastata muutamaan mailiin ja päivittää uusiin kotiin muuttaneiden kissojen osalta kotisivuja. Sekä lähettää kymmeniä viestejä sijaiskotitiimin kanssa. Melko normaali viikko näin torstaina katsottuna.

- Mira, Dewi ry:n varapuheenjohtaja & some- ja adoptiovastaava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti