22. heinäkuuta 2019

Tyhjän tilan pentuja, osa 2


Populaatioprojekti, joka kantaa nimeä "da Fattoria Vuota", starttasi toukokuun 2019 lopussa. Populaation nimen vapaa suomennos on "tyhjältä tilalta".


Seuraavan viikon aikana luokseni muutti neljä kissanpentua lisää. Loukuttaja kävi ahkerasti etsimässä pentuja, jotta saisimme mahdollisimman monen sieltä pois. Välillä siellä oltiin kahden hengen voimin, välillä yksin. Kytiksellä vietettiin tunteja ja samalla kartoitettiin muiden kissojen tilannetta. 


Rosetta "Shadowrunner" da Fattoria Vuota. Pennulla on kuonossa Nutri Plus -geeliä, joka toimii lisäravinteena muun muassa heikkokuntoisille pennuille.

Ensin saapui yksi hyvin pieni yksilö, jota kutsuin Shadowrunneriksi, koska se luikki varjoissa ja sihisi minulle. Hän paljastui tytöksi ja sai nimen Rosetta "Shadowrunner" da Fattoria Vuota. Sitten saapui kaksi raidallista kaveria, jotka alkuun vain piileksivät nurkassa. Toinen niistä oli nätein kissa, jonka olen nähnyt, ja toinen oli selvästi toista isompi. Molemmilla oli hienot kuviot. Raitakissat taitavat olla heikkouteni... Nämä olivat tyttö ja poika. Tytöstä tuli Pupetta "Baby" da Fattoria Vuota. Lisänimeä mietin jonkin aikaa, mutta päädyin tähän, koska hän oli niin nättinaamainen. Pojasta tuli Salvatore, ja hänen lisänimessä vasta kestikin. Vasta viikkoa myöhemmin päädyin lisäämään "The Mole" hänen nimeensä. Hieno kaksoismerkitys: osittain naamassa olevan laikun mukaan, osittain siksi, että hän näyttää viattomalta, mutta oli ainoa, joka oli uskaltautunut lavuaaritasolle seikkailemaan.


Pupetta "Bady" da Fattoria Vuota.

Salvatore "The Mole" da Fattoria Vuota.

Viimeisenä saapui sähinkäinen. Hän sai lempinimekseen Thunder, koska oli kovin luonteikas tapaus. Nimeksi tuli Alphonse (Al Capone/scarface) luonteikkuuden, muiden pentujen yhteenkeräämistaipumuksen sekä naaman kuvioinnin mukaan.

Jokaisen uuden pennun jälkeen sai heittää kakkaisia pyyhkeitä ja pesänä toimivia pahvilaatikoita pois, ennen kuin he tajusivat hiekkalaatikot. Ensimmäisten päivien jälkeen 

laatikot löytyivät helposti.


Alphonse "Thunder" da Fattoria Vuota.
Ekat viikot olivat tosi raskaita. Piti opetella kaikki alusta. Miten teen vastiketta, mitä ruokaa pennut syövät, kuinka usein niille kannattaa laittaa ruokaa, mitä lisäravinteita tarvitsee antaa, miten annan matolääkkeen, miten annan mahan toiminnan edistämisen lääkkeen, miten saan aikataulutettua 6 x silmätippoja vuorokaudessa kahdelle pennulle, miten otan pentuja kiinni ilman, että ne alkavat pelätä käsiä jne jne jne. Kaikki aika töiden jälkeen meni tähän, ennen kuin alkoi syntyä rutiini. Pennut alkoivat tottua minuun, ja minä niihin ja niiden hoitorutiineihin.

Ensimmäiset positiiviset kesytyskontaktit tulivat yllättävän nopeasti. Ensimmäisenä tulleet Gaia ja Diego ylensivät minut aika nopeasti kiipeilypuuksi. Lisäksi yhtenä päivänä Diego rohkeana tuli kiehnäämään, ja sain silittää sitä. Yllättäen pentu alkoi kehrätä! Shadowrunner, eli Rosetta, tuli kiinnostuneena katsomaan, että mistä tuollainen ääni tulee, ja sitten sekin antoi silittää! Eikä olisi antanut lainkaan lopettaa vaan tuli viereen tuijottamaan ja maukumaan äänettömästi, jos lopetin. Joten eiköhän tämä tästä ala sujua, luulen 😻Pupetta (vas.), Salvatore (ylhäällä) ja Rosetta (oik.)

- Ida, Dewi ry:n sijaiskotivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti